Vedd magad körül könyvekkel, és tarts velem!

Kata könyvespolca

"Egy lovagért dobja a hercegnőt a mesekönyvben a herceg."

2018. október 14. - INSTANTWOMEN

Egy érdekes mesekönyvet találtam a napokban, gondoltam beszéljünk róla. A hírt a Sorok Között adta közre azzal a felütéssel, hogy egy lovagért dobja a hercegnőt a mesekönyvben a herceg.

mese.jpeg

kép forrása: Huffington Post

Daniel Haack Prince & Knight című könyve, ahogy a szerző írja: Egy furcsa barátságot mesél el, melyet  a fiatal olvasók figyelmébe ajánl, hogy láthassák, hogy nem minden herceg szeretne feleségül venni egy hercegnőt.

"Egy színes, szórakoztató, modern mesét alkottunk a szexualitásról, az elfogadásról, a szerelem felfedezéséről, avagy egy vonzó történet egy bátor lovagról és egy hercegről, akik legyőzik a szörnyeteget, miközben megtalálják az igaz szerelmet. A könyvet egyaránt ajánlják a szülők és a gyermekek figyelmébe." Többet erről itt. 

Ebben a mesében megjelennek a klasszikus mesei elemek: a sárkány, a herceg, aki legyőzi a gonoszt, és a jó győzedelmeskedik a rossz felett. Ugyanakkor az, hogy a mese a valóság minden szeletét meg tudja-e mutatni a történeteken keresztül elég szubjektív vélemény. Megint más kérdés, hogy mennyire kell szelektálni különböző szempontok alapján.

Elzárni a témától a gyerekeket nem lehet, hiszen ez kivetné őket a társadalomból. Vagy helyesen inkább úgy, hogy a kíváncsiság mindenképp győz, hiszen a gyerekek vagy a fiatal felnőttek is látják a másságot. És a másság nem feltétlenül negatív, vagy "rossz", hiszen sokfélék vagyunk. De nem gondolom, hogy egy hat, hét vagy nyolcéves értené ezt a mesét. Megint más kérdés, hogy ki, milyen céllal olvasna egy könyvet, melyben egy lovagért dobja a hercegnőt a herceg? Vagy mondanám, hogy felvilágosítás a téves megítélés kialakulása érdekében, de inkább a többit rátok bízom eldönteni.A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyvespolca.blog.hu/api/trackback/id/tr2414299355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agarik 2018.10.15. 09:20:23

Ez a King&King (2000) ripoffja.

szepipiktor 2018.10.15. 11:02:36

Na ma megint hemzseg a feminsya és genderlobbi a blog.hu-n...
Nem kincsem, a gyerekeket senki sem veti ki sehonnan, főleg nem a társadalom, ha normális evolúciós filozófiával nő fel, hiszen ma ez a mozgalom a világ lélekszámához viszonyítva nem mérhető!
Ha 100 gyerek normális mesekönyvből kap mesét, akkor az a 100 gyerek nem lesz hátrányos az óvodában, iskolában, hiszen nem lesz számukra más nézőpont.
Ma azért van, és elég fokozott farkasvakságban szenvedtek!, ez az egész mert itt az online térben ti napi propagandát folytattok. És mivel ezt látjátok, azt gondoljátok, a világ is veletek van.
NINCS!
Beszélgetni kellene átlagos emberekkel, mondjuk az üzletekben, a megállókban, szórakozóhelyeken, nem csak ott, ahol kizárólag ti vagytok.
Ti tényleg azt hiszitek, hogy a világot, az evolúciót, a mindenséget megváltoztathatjátok, csak mert nektek saját hibbitok van????

Az Ellenálló 2018.10.15. 11:25:09

@szepipiktor: Mert minden ember egyenlően és ugyanúgy gondolkodik és jaj annak aki másként teszi! Ez nem propaganda csak bemutat egy élethelyzetet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.15. 11:52:42

GYerekeknek ez még korai lenne!
Fogják már fel végre!

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.10.15. 11:55:14

@Az Ellenálló: Ja, bemutatja, hogy perverzék hogyan csinálják. Egy kis reklám a homoklobbynak.

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.10.15. 11:57:43

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Ja, a következő mese arról fog szólni, hogy a bácsi a bácsit szereti és korpásan reszelnek...

Magánvéleményem · http://maganvelemenyem.blog.hu/ 2018.10.15. 12:00:51

" ... Elzárni a témától a gyerekeket nem lehet, hiszen ez kivetné őket a társadalomból. ... "
Anyátokat veti ki a társadalomból, hogy perverz lett a fia! AZ, ha valaki csak felnőtt korában találkozik a buzeránssággal, még nem jelenti azt, hogy kivetette magából a társadalom! Azt kellene felfogni, hogy a buzeránsság a deviancia, a normális pedig heteroszexualitás!

inkvisitor 2018.10.15. 14:38:42

@szepipiktor: Inkább gondolj bele, a herceg mennyivel jobban jár egy normális lovaggal, mint egy feminista hercegnővel, aki két év után bejelenti hogy válni akar és viszi a fél királyságot.
A lovaggal legalább még sörözni is elmehet a herceg, nem beszélve ha kedvük támad rá símán elugorhatnak együtt egy kupiba.

agarik 2018.10.16. 17:55:38

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Kivéve, hogy a nemi identitás már 4 éves korban kialakul, szóval nem korai.
Persze a keresztények szerint a Föld is lapos, nincs evolúció, és a denevér madár, így pláne ha gender-kérdés merül fel csak fülüket betapasztva lalaláznak...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.16. 20:50:57

@agarik: Nem .Ne haragudj de nem.
A gyerekek hadd maradjanak gyerekek,a mese hadd maradjon mese.

agarik 2018.10.17. 08:44:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: A gyerek had maradjon gyerek, és te ne akard ráerőltetni a hamis, keresztény hülyeséged.

Had hallhasson az a gyerek Herceg és Lovag mesét is,nem lesz tőle semmi baja. Legalább nem öngyilkos zombikról hall. Az tényleg beteges.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.17. 12:52:27

@agarik: Ennek semmi köze a kereszténységhez,már ne haragudj!
A gyerekeknek legyenek meg a hőseik.
Aztán majd kamaszkorban jöhet a többi.
Aztán meg tőlük függ mennyire lesznek elfogadóak.
De ha az ember képébe nyomják a témát és erőltetik,az nem biztos,hogy jobb lesz!

agarik 2018.10.18. 14:01:00

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Mi a gond egy hőssel, aki igaz társ minden téren?

TE próbálod erőltetni a keresztény homofóbiát azzal, hogy nem engeded oda a gyereket. Amitől biztos nem lesz jobb.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.10.18. 21:20:51

@agarik: Demostmértkellhülyeségetbeszélni???!
Ahogy látom te szándékosan "nem érted" és bele akarsz magyarázni mást is.