Vedd magad körül könyvekkel, és tarts velem!

Kata könyvespolca

Helló OKTÓBER!

2018. október 02. - INSTANTWOMEN

Reggelente, amikor munkába indulok színes faleveleket kerget előttem az októberi szél. A nehéz, ólomszürke fellegekből permetszerűen eső szitál. Lassan fogy a fény, minden nap egy kicsit kevesebbet kapunk belőle, és szobáinkba zárva várjuk a tavasz eljöttét. Meleg takarókba burkolózva, forró teával és rengeteg könyvvel a könyvespolcon bizonyára könnyebb lesz. Helló október, avagy három friss megjelenésű könyv, hűvös, őszi estékre.

 hello_okt.jpg

 

JODI PICOULT: ÉLETSZIKRA

Egy őrjöngő, megvadult férfi ront be Mississippi állam egyik abortuszklinikájára. Lövöldözni kezd, majd túszul ejti a túlélőket. Egy profi túsztárgyalót küldenek a helyszínre, aki a telefonjára érkező üzenetekből rájön, hogy lánya is a klinikán tartózkodik. Egy nővér úrrá lesz a saját pánikrohamán és segít a sebesülteknek. Egy magzatvédő aktivista páciensnek adva ki magát szembekerül mindazzal a gyűlölettel, amit eddig ő maga is szított. Vajon a lövöldöző túszejtőnek mi lehet a valódi célja? Az izgalmas, fordulatos cselekmény visszafelé halad az időben, így az emberi sorsok fokozatosan bontakoznak ki. Jodi Picoult korunk egyik legvakmerőbb írója. Most éppen azt a témát járja körül, hogyan lehetne figyelembe venni egyszerre egy várandós nő és a még meg nem született gyermek jogait. Az Életszikra korunk egyik nagy dilemmájának megértésére sarkall, s arra, hogy erről bizony beszélnünk kell!

A könyv várható megjelenése: 2018.október 19. A könyvről többet itt.

 

NAOMI ALDERMAN: ENGEDETLENSÉG

Az Engedetlenség főszereplője Ronit Krushka New Yorkban él és leszbikus nő létére főnökével, egy nős férfival folytat viszonyt. Apja halála szülővárosába, Londonba szólítja, ahol régi életének szereplőivel találja szemben magát, s egy olyan hagyománytisztelő, ortodox zsidó közösséggel, amelynek valaha maga is tagja volt, ám mostanra teljesen elhidegült tőle.

Ronit megjelenését hajmeresztő provokációként éli meg családja. A lány viszontlátja unokatestvérét, Dovidot, akiből rabbi lett, ráadásul Ronit volt szerelmét vette feleségül és mindketten teljesen megváltoztak. Ronitot a megtapasztalt változások arra kényszerítik, hogy mindent átértékeljen, amit az életről gondolt.

Naomi Alderman 1974-ben született Londonban. Az Engedetlenség az első regénye, ám a világ könyvpiacaira a 2016-ban megjelent  A hatalom című könyvével robbant be, műveit több tucat nyelvre lefordították, díjak sokaságát söpörte be.

A könyv várható megjelenése. 2018. október 4. A könyvről többet itt. 

ERDŐS VIRÁG: 50 PLUSZ

Erdős Virág  ötvenedik születésnapja alkalmából gyűjtötte össze több, mint ötven versét. Csalóka instaversek, saját fotóba ágyazott rímes szövegek: pillanatfelvételek az országból, ahol élünk. A kötetet a szerző illusztrálta saját fotóival.

 

A kötetet várható megjelenése: 2018.október 10. Többet erről itt.

 

 

                                                                                                                                             Rinner Anita

 

 

 

https://www.lira.hu/hu/blog/2017/01/12/kata-konyvespolca/

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyvespolca.blog.hu/api/trackback/id/tr5714274777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.