Vedd magad körül könyvekkel, és tarts velem!

Kata könyvespolca

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, ezt olvasd el, ne az olvasásról vitatkozz!

2018. október 01. - INSTANTWOMEN

 Valahogy az olvasás jövőjét feszegető programok nagyon dühítenek.  Nem szeretem, ha mások arról vitatkoznak, megint másokkal, hogy ki olvas és ki nem, és pláne, hogy miért igen vagy nem. Egyszóval most erről kéne írnom, de mégsem fogok. Ránéztem a naptárra, és most tudatosult, hogy hétfőn október. Október a mellrák elleni megelőzés hónapja, ezt olvasd el, ne az olvasásról vitatkozz!

reklam-a-mellrak-ellen-001.jpg

Bizonyosan mindenkinek van véleménye a dologról, egészen addig, amig meg nem történik veled. Akkor csak arra gondolsz, hogy lusta voltam, féltem, vagy az idő hiánya? Vagy összességében azok a társadalmi, vagy szociológiai elvárások vannak a háttérben, melyeket előbbre valónak hiszünk? Vagy mi nők sokkal fontosabbnak tartjuk szépségünk megtartását, mert nem akarunk a képen látható nőkkel lelki közösséget vállalni, mert inkább homokba dugjuk a fejünket, sem elveszteni a nőiességünk egyik legfontosabb külső jegyét. 

Egyszóval folyton keresem az ilyen történeteket, ebből azok érdekelnek, melyek valamilyen tanulsággal szolgálnak, vagy ha más nem, akkor a képek láttán talán elgondolkozol, hogy mégis fontos a megelőzés.

"Anya ugye nem fogsz meghalni", olvashattuk korábban a Mellrákfórum weboldalán a kezdőmondatot. Erről többet itt. Aztán beugrott Tóth Krisztina és az Anyát megoperálták című könyve erről többet itt, mely a szülő esetén segít a gyereknek megérteni és feldolgozni a történéseket.

 

Aztán belebotlok abba a lányba, aki csak úgy, mint Angelina Joli eltávolíttatta a mellét, mivel a magas kockázat miatt, vagyis egy hibás gén okán, nem mert kockáztatni.

 

mellrak_1.jpg

Az akkor harminc éves nő azt mondja, hogy néhány napig rettegett tükörbe nézni, de később megmutatta testét, és a preventív mastectómia valóságát. Erről többet itt.

 

A mellrák elleni küzdelemben, illetve a megelőzés fontosságára való felhívásban, néhány éve a Playboy is részt vett. Akkor második alkalommal indította útjára a jótékonysági kampányt Magyarország ikonikus férfi magazinja. A Playboy Hero kezdeményezés célja, hogy olyan férfipéldaképeket állítson, akik szakmai sikereik mellett fontos társadalmi ügyek mellett is kiállnak. Erről többet itt. 

Számunkra kiemelten fontos, hogy megmutassuk, igenis férfias tett felelősséget vállalni az élet minden területén, ennek része a társadalmi ügyek támogatása is” – kezdte Bus István, a Playboy magazin főszerkesztője.

Mondanám még tovább, hiszen rengeteg szakirodalom van, és olyan könyvek is, melyek "segítséget" nyújthatnak, ahogy Kornis Mihály Vigasztalások könyve is,

Ezt a könyvet azért írtam, hogy segítsek neked. Arra szeretne megtanítani, hogy ne félj a gondjaidtól, hanem üzenetnek tekintsd őket. Az éltéről vallott gondolataim ezek. Olyan olvasnivalót szeretnék adni neked, ami úgy a mostani, mint az összes elmúlt és jövendő világban ott fekszik a párnád mellett

a polcon, és vigyáz rád.

vagy Tari Annamária Sejtem című könyve. Hiszen, ahogy a szerző írja. Sokan vannak közelünkben olyanok, akik - miközben minket sodornak tovább szokásos hétköznapi gondolataink - küzdelmet folytatnak életükért.

A könyvről többet itt.

Ez a könyv azért született, hogy segítséget nyújtson a betegség elfogadásában, a kezelések elviselésében és az élet minőségének a helyreállításában, a családtagoknak pedig a helyzet jobb megértésében és abban, hogy maguk a képesek legyenek érzelmi elfogadásra és támogatásra.

 Sajnos napjainkban minden tizedik nő érintett valamilyen emlődaganatos megbetegedésben, ezért érdemes rászánni néhány percet erre a cikkre, de még fontosabb, hogy szánj öt percet minden hónapban az önvizsgálatra. A figyelemfelhívás pedig elengedhetetlen, meg is teszik ezt a nagyobb reklámcégek, mint például a DDB Szingapúrban, azzal a felütéssel, hogy "Bárcsak annyira figyelnél az önvizsgálatra, mint a fészbukodra."

reklam-a-mellrak-ellen-002.jpg

Többet erről itt.

Végezetül eszembe jutott, hogy írtam erről még 2014-ben. Ő itt az egyik hős, Beth Whaanga, akit most megmutatok nektek, ezeknek a képeknek semmilyen módon nincs közük a meztelenséghez, a képen látható nők, fontosnak érezték az életükben fordulópontot jelentő változást demonstrálni, jobban  mondva, minden szónál többet érő vizuális dokumentálását. Így is felhívhatod a mellrák megelőzésnek fontosságára a figyelmet.

Erről többet itt, és itt tudhattok meg. 

beth_daily_mail_1.jpg

beth_daily_mail_2.jpg

 

beth_daily_mail3.jpg

 

beth_daily_mail_4.jpg

A következőkben pedig, David Jay fotóit láthatjátok. Közel 100 nőről készített képeket, ezzel hívta fel a figyelmet arra, hogy a fiatalabb korosztály is abszolút veszélyeztetett – mivel David szerint az orvosok többsége 50 éves kor alatt nem is ajánlja, hogy mammográfiás vizsgálaton essenek át a nők és lányok. A 18 és 35 év közötti, mellrákot túlélő nőkről készített fotósorozatához a kezdő lökést az a sajnálatos esemény adta, hogy David 29 éves barátnőjének ikertestvérén masztektómiát (emlőeltávolító műtétet) hajtottak végre – ekkor a férfi egy fórumon hirdetett, mire nem várt számban jelentkeztek nők a fotózásra. A fotós hangsúlyozta, hogy a képeken szereplő nők idejüket és pénzüket áldozva utaztak New Yorkba, hogy szerepelhessenek a fotókon. Tehát igenis fontosnak érezték az életükben fordulópontot jelentő változás demonstrálását, jobban mondva, minden szónál többet érő vizuális dokumentálását.

Nézzétek most ti is meg, a cikk címe az volt, hogy Így is felhívhatod a figyelmet a mellrák megelőzésének fontosságára.  Most pedig többet nem mondok, de egyet mégis: A többi néma csend, de nem vagy egyedül.

Ide nézz be.

 

 

 

siros_mellrak.jpg

 mellrak_5.jpg

mellrak_2.jpg

 

 mellrak1.jpg

mellrak_6.jpg

mellrak_7.jpg

mellrak_8.jpg

mellrak_10.jpg

mellrak_12.jpg

 Forrás: www.dailymail.co.uk, itt,

itt,

itt

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://katakonyvespolca.blog.hu/api/trackback/id/tr7714250305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.